Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rakousko/Itálie/Švýcarsko: Uzavření průsmyku Resia

01.10.2024

Z důvodu stavby tunelu.

Průsmyk Resia bude uzavřen od 8. října do 20. prosince 2024.

Z důvodu minimalizace dopadu na regionální nákladní dopravu bude veškerá doprava odkloněna přes švýcarské území.

Malá vozidla (<6,5 m) bez přívěsu jedoucí do az Val Venosta a Severního Tyrolska mohou využít objížďku bez zvláštních omezení.

Pro vozidla s přívěsem nebo nad 6,5 m v regionální nákladní dopravě cestující mezi Val Venosta a Rakouskem jako cílovou nebo výchozí dopravou, budou vyhrazeny zvláštní časové úseky, během kterých budou moci využívat alternativní trasy přes Martina (Švýcarsko). Jedná se o časové úseky od 3:30 do 5:30 h (se zvláštním povolením okresu Landeck a kantonální policie Graubünden) a od 19:00 do 22:00 h (se zvláštním povolením okresu Landeck).

Místní přeprava zboží mezi Val Venosta a Rakouskem, která prochází Švýcarskem, je osvobozena od všech celních formalit. Při kontrolách je však nutné předložit doklady, jako jsou dodací listy nebo faktury, které potvrdí, že zboží prochází Švýcarskem

Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje moderní technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.