Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Dopravní omezení na rakouské dálnici A13 Brenner

08.07.2024

Dlouhodobé dopravní opatření ovlivní zejména provoz nákladních vozidel.

Od 1. ledna 2025 bude provoz přes most Luegbrücke u Gries, který se nachází na dálnici A13 v Brenneru, omezen do jednoho jízdního pruhu. Důvodem je snížení zátěže mostu z bezpečnostních důvodů s ohledem na nevyhovující technický stav mostu. Dopravní omezení bude aktivní zhruba 2,5 až 3 roky. Oprava celého mostu by měla být dokončena v roce 2030.

Aktuálně probíhají studie technického stavu mostu a jsou připravovány plány na řešení a omezení provozu v Tyrolsku, které by měly být známy v září.

Odborníci předpokládají, že ve zvláště vytížených dnech - jako jsou víkendy - bude možný dočasný dvoupruhový provoz, ale pouze za přísných bezpečnostních podmínek s ohledem na udržení celkové zátěže mostu. Jednopruhový provoz vyžaduje další opatření pro řízení dopravy v regionu (např. regulaci průjezdu a zákaz jízdy nákladních vozidel).

Celé znění tiskové zprávy na stránkách Asfinag.at

Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje moderní technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.